Prehrana psov

Koliko hrane mora pojesti vaš pes?

od Katarina

Veste, da vaš pes obožuje hrano. Včasih se vprašate celo, če bi vaš kosmati prijatelj pojedel celo vrečo pasje hrane, če bi mu to dovolili. Vendar pa je prava količina hrane izjemno pomembna za zdravje psa. Premalo hrane lahko vodi do pomanjkanja hranil, preveč pa do debelosti in drugih zdravstvenih težav, kot so zastoj srca, težave s kožo…

Nekateri psi nimajo sposobnosti, da bi nehali jesti, čeprav so že siti. Pojedli bodo vse, kar jim je na voljo. Ravno zaradi tega težko določite, koliko hrane vaš kosmatinec potrebuje čez dan. Orientirate se lahko po priporočilih proizvajalca na pakiranju hrane, vendar pa te količine ne držijo enako za vse pse. Količina hrane, ki jo pes potrebuje, je namreč odvisna od pasme, starosti, količine gibanja in drugih faktorjev, ki niso vključeni v izračun. S pomočjo določenih količin in vaše ocene določite, koliko vaš pes potrebuje.

Določitev prave količine

Večina pasjih mladičev mora jesti trikrat na dan, dokler ne dosežejo starosti osmih tednov. Po tem bo zanje obrok dvakrat na dan zadostoval. Ugotavljanje, koliko skodelic hrane točno naj zagotovimo, je precej bolj zahtevno. Na spletu je na voljo več kalkulatorjev, ki nam pomagajo oceniti količino. Vanj vnesemo različne podatke o našem psu, zato so izračuni bolj natančni.

Veliko lastnikov se ne zaveda, kako pomembno vrsta hrane vpliva na velikost obroka. Vedno se je potrebno pozanimati, katere sestavine izbrana hrana vsebuje, kakšna so hranila in kakšno je njihovo razmerje. Naša premium pasja hrana je narejena iz prvovrstnih sestavin in vašim psom zagotavlja vsa pomembna hranila. So odličnega okusa, zato jih bodo vaši ljubljenčki oboževali. Če niste prepričani, koliko hrane dati vašemu psu, nas kontaktirajte in pomagali vam bomo.

Zdrava prehrana se odraža v pasji postavi

V splošnem imajo psi, ki so primerne teže, spodnje značilnosti:

– če jih pogledamo od zgoraj, ima njihovo telo obliko “peščene ure”. V predelu trebuha morajo biti ožji, kot v prsih in bokih,

– če jih pogledamo od strani, morajo biti njihova prsa bližje tlom, kot trebuh,

– njihova rebra na pogled ne izstopajo, vendar jih je z blagim pritiskom lahko zatipati.

 

V kolikor svojega ljubljenčka ne prepoznate v med zgornjimi značilnostmi, je čas, da spremenite prehrano in uvedete nov red.

Zanimivi prispevki za tebe:

Katarina


V več kot 30 letih ljubiteljskega in profesionalnega dela s psi sem si vedno želel imeti ob sebi zdravega in veselega psa.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Nikoli ne zamudite dobre zgodbe!

 Naročite se na naše novičke, da boste sledili najnovejšim trendom!

>