Kako veš, ali te ima pes rad?

2 KOMENTARJEV

Ima pes rad mene ali samo mojo hrano? Sigurno si tudi ti eden tistih, ki si je kdaj postavil to vprašanje...

Če te zanima, ali te ima tvoj pes resnično rad, ne izpusti tega članka:

  • Kako nam psi izkazujejo ljubezen?
  • Test: Ali me ima pes rad?

Kako nam psi izkazujejo ljubezen?

Na kakšen način nam pes pokaže, da nas ima rad.

Tako kot ljudje tudi psi izkazujejo ljubezen. Le da za razliko od nas, ki naklonjenost izražamo s številnimi besedami ali gestami, psi uporabljajo svojevrstne načine komunikacije. 

V nadaljevanju ti zato predstavljam nekaj načinov, s katerimi ti pes sporoča, da te ima rad in ti zaupa:

Značilna pasja mimika

Eden izmed načinov, ki jih psi uporabljajo za komunikacijo, je njihova mimika obraza. Pes ti svojo naklonjenost in ljubezen med drugim izkazuje tudi s postavitvijo svojih obrvi in ušes. Privzdignjene obrvi in pokončna ušesa nakazujejo, da je tvoj kosmatinček nate pozoren, ker mu veliko pomeniš. 

Pes se odzove na tvoje ime

Nič novega ni, da se psi naučijo prepoznati svoje ime. Morda pa do zdaj še nisi vedel, da psi čez čas prepoznajo tudi človeška imena.

Pes, ki te ima neizmerno rad, bo zato ob omembi tvojega imena postal izredno vesel in nestrpno gledal okoli sebe, od kod se boš pojavil. 

Pes se podrgne ob tvoj obraz

pes izkazuje ljubezen tako, da se drgne ob obraz.

Veliko psov, še posebej mladičkov, bo svojo naklonjenost do lastnika pokazalo tudi tako, da se podrgnejo ob njihov obraz. Pes te bo namreč z drgnjenjem ob obraz označil za svojega. 

Pes gleda globoko v tvoje oči

Ker psi po naravi ne marajo neposrednega očesnega stika, ker ta v divjini pomeni ustrahovanje in vzpostavitev dominance, se mu raje izogibajo. Zato so globoki pogledi v oči rezervirani le za osebe, ki jih imajo radi in jim zaupajo. 

Pes s tabo deli svoje igrače

Pes, ki ima rad lastnika, mu prinese svojo najljubšo igračo.

Če ti pes prinese svojo igračo, lahko to pomeni veliko več, kot le povabilo k igri. Če te ima pes resnično rad, ti bo velikokrat prinesel svojo najljubšo igračo. Pripravljenost, da svojo lastnino deli s teboj, pomeni, da te ime res rad. 

Pes te tolaži

Večina psov zelo dobro zaznava čustva svojih lastnikov. Pes, ki te ima rad, bo v težkih trenutkih začutil tvojo žalost in ti pokazal svojo podporo tako, da se bo stisnil k tebi, nate naslonil glavo ali pa ti na kakšen drug način pokazal, da je ob tebi. 

Pes išče fizični stik

Pes, ki išče fizični stik z lastnikom in želi spati z njim, ga ima rad.

Pes, ki te ima resnično rad, nikoli ne bo želel zapustiti tvoje bližine. Spremljal te bo povsod - na stranišče, na vrt, po opravkih, med kuhanjem ali ležanjem na kavču.

Seveda pa se iskanje fizičnega stika ponoči ne preneha! Pes, ki spi poleg tebe, ti s tem izraža zelo veliko zaupanje, ki je znak njegove brezpogojne ljubezni. 

Pes je navdušen, ko prideš domov

Kot pasji lastnik si se sigurno že kdaj znašel v tej situaciji. Eden izmed najbolj nazornih načinov, s katerim ti pes izkazuje ljubezen, je nedvomno reakcija ob tvojem prihodu domov. Če te pes na vhodu pričaka ves neučakan, nate skoči, ti liže obraz, maha z repom in malo zacvili od veselja, te ima zelo rad. 

Pes te liže

Pes liže svojega lastnika, ker ga ima rad.

Pes te lahko liže iz različnih razlogov, a te pri tem vselej skuša negovati in zate skrbeti. S tem ti želi pokazati, da mu zate ni vseeno in te ima zelo rad. 

Pes zazeha

Sigurno si že kdaj zazehal kot odgovor na zehanje tebi ljube osebe. Razlog za to je občutek empatije, ki jo gojiš do te osebe. Prav nič drugače ni pri naših štirinožnih prijateljih. Če tvoj pes zazeha takoj za teboj, to pomeni, da do tebe čuti empatijo in ljubezen.

Ali me ima pes rad?

Te zanima, ali ti tvoj kosmatinček s svojimi dejanji izraža močno in brezpogojno ljubezen?

Ali je njegova naklonjenost večinoma pogojena s priboljški?

Potem reši spodnji test in preveri, kakšno mesto zasedaš v pasjem srcu.

Kako pa ti psu izkazuješ ljubezen?


Naši kosmatinčki nam na svojevrsten način vsak dan sporočajo različne stvari -

tudi to, kako neizmerno radi nas imajo! 

Zato se moramo tudi mi potruditi in jim na njim razumljiv način povedati,

da imajo v našem srcu pomembno mesto.

Psi so naši najboljši prijatelji, zato si zaslužijo le najboljše!

Svojega ljubljenčka ne pozabi razvajati z norimi mesnimi okusi, ki se skrivajo v vsakem tetrapaku PLATINUM MENU mokre hrane.

Ker si moj pes zasluži le najboljše!

Mokra hrana za pse platinum

Igor & Max

PLATINUM Slovenija

V več kot 30 letih ljubiteljskega in profesionalnega dela s psi sem si vedno želel imeti ob sebi zdravega in veselega psa.

Ker je osnovni pogoj za zdravega in veselega psa kvalitetna in uravnotežena prehrana, sem preizkusil na desetine znamk pasjih hran, dokler nisem našel PLATINUM.

  • Platinum Adult so edini briketi do sedaj ki se jih še ni naveličal. In če mu nebi dajala po predpisih bi jih jedel dokler nebi omagal od sitosti?
    Super ste in ostanite takšni ?

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >